Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Christelijk Collectief Tegen Genocide In Gaza Een Beweging Van Solidariteit

Christelijk Collectief tegen Genocide in Gaza: Een Beweging van Solidariteit

Een Groep Theologen en Arabisten Roept op tot Rechtvaardigheid

Een Reactie op de Bloedige Repressie

Een groep theologen en arabisten heeft in oktober 2023 het Christelijk Collectief tegen Genocide in Gaza gevormd. Deze beweging is een reactie op de bloedige reactie van het Israëlische leger op de aanslag van Hamas op 7 oktober. Het collectief verenigt christenen uit verschillende kerkgenootschappen die kritisch staan ten opzichte van de huidige situatie in Gaza.

Het Christelijk Collectief roept op tot een rechtvaardige vrede in Palestina en Israël. Zij geloven dat de Israëlische bezetting van Gaza een schending is van de mensenrechten en dat de Palestijnen het recht hebben op zelfbeschikking. Het collectief ondersteunt ook de oproepen van het Internationaal Strafhof om de bloedige repressie in Gaza te onderzoeken.

De stichting van het Christelijk Collectief is een teken dat steeds meer christenen zich zorgen maken over de situatie in Palestina en Israël. De beweging vraagt om internationale actie om de genocide in Gaza te stoppen en de Palestijnen hun vrijheid en waardigheid terug te geven.


Comments